Publi-Vando

HOME   |   OVER ONS   |   PRODUCTEN   |   FAQ   |   CONTACT
winkelkarretjeGeen artikels in uw mandje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Alle vragen tonen (# aantal #) Toon de eerste 10 Alle vragen sluiten

  • Hoe kan ik een bestelling plaatsen ?

    Hoe kan ik een bestelling plaatsen ?

    De eenvoudigste manier om te bestellen is via het winkelwagentje op deze website.
    U kan uiteraard ook uw bestelling plaatsen :

    per telefoon op 056 41 40 74
    per email : info@publi-vando.be
    per post : Publi-Vando BV – Spoorwegstraat 29 – 8930 LAUWE

    Indien u op verschillende manieren bestelt, vergeet dan niet om er naar te verwijzen om dubbele bestellingen te vermijden.

    Nadat wij uw bestelling ontvangen hebben sturen wij u binnen de 48u een orderbevestiging.  Bestelling met opdruk worden pas uitgevoerd na uw goedkeuring van de proefdruk.



     

     

  • Hoe lever ik mijn teksten en logo aan ?

    Hoe lever ik mijn teksten en logo aan ?

    DIGITAAL

    Vectorbestanden : Adobe Illustrator (AI of EPS-formaat) of Acrobat Reader (PDF-formaat). Gelieve ook alle gebruikte lettertypes om te zetten naar lettercontouren (vectoren).
    JPEG in hoge resolutie is ook goed indien het een éénkleurige bedrukking betreft.
    Voor bestanden die door ons moeten bewerkt worden om tot een goed drukresultaat te komen kunnen er extra-kosten aangerekend worden ten belope van € 50,00 per uur, excl. btw.
    U wordt hier vooraf over ingelicht en het staat u dan vrij alsnog van uw bestelling af te zien.

    U kan uw bestand per email versturen naar info@publi-vando.be
    Voor gewone teksten zonder logo is het ook mogelijk per mail door te sturen met specifieke aanduiding van het lettertype. Indien u geen lettertype opgeeft dan zullen wij zelf een lettertype naar goeddunken uitkiezen.

    OP PAPIER

    U kan uw visitekaartje, briefhoofd of verpakkingspapier opsturen per post.
    In dit geval kunnen er extra-kosten aangerekend worden ten belope van € 50,00 per uur, excl. btw, om tot een goed drukresultaat te kunnen komen.
    U wordt hier vooraf over ingelicht en het staat u dan vrij alsnog van uw bestelling af te zien.

    Stuur ons uw gegevens via:

    e-mail : info@publi-vando.be
    per post : Publi-Vando BV, Spoorwegstraat 29 – 8930 LAUWE
     
  • Wat zijn instelkosten ?

    Wat zijn instelkosten ?

    Ieder drukprocédé start bij het ontwerpen van het drukbeeld. Het drukbeeld bestaat uit tekst in een bepaald lettertype en eventueel een logo. Indien u uw logo niet digitaal aanlevert, dan wordt uw logo ingescand op basis van een afdruk die u ons bezorgt. Na goedkeuring van de mail- of faxproef wordt het drukbeeld uitgeflitst op een transparante film. Deze film wordt op zijn beurt uitbelicht op een clichéplaat of screen, al naargelang de gebruikte druktechniek.
    Na ontwikkeling van de clichéplaat of screen wordt deze gemonteerd op de drukmachine. Iedere artikel vraagt zijn specifieke instelling. De juiste inkt wordt toegevoegd en na een paar testbedrukkingen kan het drukproces worden opgestart. Bij bestelling van verschillende artikelen moeten al deze handelingen worden herhaald.
    Daarom worden de instelkosten steeds per artikel aangerekend.
    Indien echter het formaat van het drukbeeld en de inktkleur ongewijzigd blijven en ook de vorm van het artikel gelijkaardig is, dan worden de instelkosten slechts éénmaal aangerekend. Dit moet wel vooraf door ons worden bevestigd.
    Films, clichéplaten en screens blijven eigendom van Publi-Vando Bvba en kunnen niet opgevraagd worden.

  • Krijg ik een orderbevestiging ?

    Krijg ik een orderbevestiging ?

    Uw bestelling wordt door onze diensten binnen 48 uren bevestigd met een overzicht van de bestelde artikelen en de prijs. Deze bevestiging ontvangt u per mail.
     

  • Krijg ik een drukproef ?

    Krijg ik een drukproef ?

    Alle orders met opdruk worden pas uitgevoerd nadat de proefdruk per mail werd goedgekeurd. Iedere vertraging die uw antwoord op de proefdruk oploopt heeft ook een vertraging van de levertermijn als gevolg.

  • Welke druktechnieken worden er gebruikt ?

    Welke druktechnieken worden er gebruikt ?

    Ons aanbod op vlak van personalisatie bestaat uit onderstaande hoogwaardige bedrukkingstechnieken, uitgevoerd door de modernste drukmachines :

    Tampondruk

    Is een techniek waarmee bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht op het artikel. Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk één of meerdere kleuren te drukken. De meeste kunststofartikelen uit de catalogus worden door middel van tampondruk bedrukt. Keramische artikelen bedrukt d.m.v. tampondruk worden niet op hoge temperaturen gebakken. De hechting van de inkt op de keramische artikelen kan niet 100% gegarandeerd worden bij gebruik in de vaatwasser op hoge temperaturen. Als het nodig is dat inkthechting volledig wordt gegarandeerd, raden we aan bij keramische materialen te kiezen voor zeefdruktransfers.

    Lasergravure

    Is een methode waarbij het ontwerp in het materiaal wordt gebrand. De laserstraal wordt digitaal aangestuurd door een computer. Het materiaal en de lagen onder de afwerklaag bepalen de kleur van de gravering.

    Zeefdruk

    Is een techniek waarbij het ontwerp wordt aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam, dat voorzien is van een lichtgevoelige laag. Een film van het ontwerp, die bestaat uit delen die het licht wel en delen die het licht niet doorlaten, wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht door ultraviolet licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt doorgang kan vinden. Het artikel bevindt zich direct onder het gaas, zodat wanneer de drukinkt door het gaas wordt gedrukt, de bedrukking op het artikel terechtkomt. Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met zeefdruk. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. Met name producten van textiel en nylon (bijvoorbeeld paraplu’s en tassen) worden bedrukt door middel van zeefdruk. Zeefdruk op ongelijke oppervlakken: om pennen te voorzien van een groter logo is het mogelijk ze rondom te bedrukken door middel van zeefdruk. Uw contactpersoon kan u hierover nader informeren.

    Foliedruk

    Bepaalde artikelen kunnen bedrukt worden met goud-, zilver- of anderskleurige folie door middel van een op temperatuur gebrachte cliché in het artikel te persen. Deze techniek is mogelijk bij de meeste (maar niet alle) producten van echt leer of kunststof.

    Blinddruk

    Zelfde procédé als foliedruk. Houdt in dat het ontwerp door middel van een cliché in het artikel wordt geperst, zonder folie.

    Borduren

    Is een techniek waarbij het logo op het artikel wordt geborduurd. Petten, tassen en textiel zijn voorbeelden van producten die van borduursel kunnen worden voorzien. De prijs voor borduren hangt af van het aantal steken en de afmeting van het logo. Het gebruikte garen bepaalt de kleur. Er geldt een maximum van 15 verschillende kleuren. Om het logo op het artikel te kunnen reproduceren, is een borduurkaart nodig. Voor logo’s uitgevoerd in volvlak of met goud en zilver garen geldt een hogere prijs.

    Doming

    Staat voor het afdrukken van het logo op een sticker die vervolgens wordt voorzien van een tweecomponentenharslaag (epoxy). Dit creëert een mooie ronding of “dome” (koepel). De epoxyhars is glashelder en zorgt er bovendien voor dat de afbeelding wordt beschermd tegen krassen en een extra dimensie heeft. De sticker kan in meerdere kleuren worden uitgevoerd. De harslaag garandeert dat het logo er echt uitspringt.

    Transfer

    Bij zeefdruktransfers wordt het logo door middel van zeefdruk op een papieren beelddrager gedrukt. Deze wordt op maat gesneden en vervolgens door middel van een hittetransferpers overgebracht op het product. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor textielproducten en paraplu’s. Voor een aantal van onze artikelen geldt dat de zeefdrukmethode wel gebruikt kan worden bij bedrukking in één kleur, maar dat voor logo’s in meerdere kleuren zeefdruktransfers nodig zijn. Deze laatste methode wordt ook toegepast voor het drukken van fijne details die niet via normale zeefdruk kunnen worden aangebracht.

    Bij digitale transfers wordt het logo met behulp van een plotter digitaal aangebracht op plakplastic dat meteen op maat wordt gesneden. Als de plastic beelddrager de gewenste vorm heeft, wordt deze door middel van een hittetransferpers op het product overgebracht. Digitale transfers kunnen worden toegepast op de meeste van onze textielproducten, maar zijn minder geschikt voor artikelen die van nylon of soortgelijk materiaal zijn gemaakt (o.a. paraplu’s). Vormen waarvoor meerdere keren gesneden moet worden, zorgen voor extra complexiteit bij het snijden en lostrekken. Dit is op verzoek wel mogelijk. Onze prijslijst bevat alleen basisvormen die in één keer uitgesneden kunnen worden.

    Bij keramiek transfers wordt een beelddrager die via zeefdruk voorzien is van het ontwerp eerst aangebracht op het keramische materiaal en vervolgens in de oven gebakken op een temperatuur boven de 700°C. Tijdens het bakproces gaan de poriën van het keramische materiaal open waardoor de inkt zich vermengt met het keramische materiaal zelf. Als het materiaal eenmaal is afgekoeld, blijft de inkt goed zitten als men op normale wijze omgaat met het keramische product.

  • Waarom worden er taksen & milieubijdragen aangerekend bij bepaalde artikelen ?

    Waarom worden er taksen & milieubijdragen aangerekend bij bepaalde artikelen ?

    MILIEUBIJDRAGE : wettelijke bebat-bijdrage op batterijen

    Publi-Vando is wettelijk verplicht om een verwijderingsbijdrage per batterij aan te rekenen voor een milieuvriendelijke verwerking. Deze milieubijdrage wordt steeds vermeld per artikel en wordt afzonderlijk op uw factuur vermeld. Dit bedrag wordt integraal door ons doorgestort naar Bebat. Mogelijke wijzigingen van deze bijdrage voorbehouden.
    Zie ook http://www.bebat.be

    RECUPEL FLASHLIGHT : wettelijk verwijdereringsbijdrage zaklampen

    Ingevolge wettelijke bepalingen zijn wij verplicht een ‘wettelijke recyclagebijdrage’ aan te rekenen voor zaklampen en een aantal sleutelhangers. Deze bijdrage wordt door Publi-Vando integraal doorgestort aan Recupel. Het bedrag wordt vermeld per artikel en wordt apart op uw factuur vermeld. Mogelijke wijzigingen van deze bijdrage voorbehouden.
    Zie ook http://www.bebat.be

    RECUPEL : wettelijke recyclagebijdrage

    Publi-Vando is wettelijk verplicht om een recyclagebijdrage aan te rekenen voor een bepaalde artikelen. Deze bijdrage wordt door ons integraal doorgestort aan Recupel. Het bedrag wordt steeds vermeld per artikel en wordt afzonderlijk op uw factuur vermeld. Mogelijke wijzigingen van deze bijdrage voorbehouden. U kan de lijst van de artikelgroepen waarop een recyclagebijdrage is verschuldigd terug vinden op de website van Recupel.
    Zie ook http://www.recupel.be

  • Waarom kan er een afwijking zijn tussen het geleverde en het bestelde aantal ?

    Waarom kan er een afwijking zijn tussen het geleverde en het bestelde aantal ?

    Afhankelijk van het drukprocédé kan er een kleine afwijking zijn tussen het geleverde aantal en het bestelde aantal. Dit kan zowel minder als meer zijn. Wij doen ons best om u altijd exact het aantal artikelen te leveren conform uw bestelling. Bij het opstarten van het drukproces is het mogelijk dat de eerste bedrukkingen niet optimaal zijn. Deze aantallen kunnen dan eventueel weer aangevuld worden wat uiteindelijk kan resulteren in een groter of kleiner aantal dan wat u besteld heeft. We houden de afwijkingen echter op maximaal 10%.

  • Wat is de levertermijn ?

    Wat is de levertermijn ?

    Een bestelling zonder opdruk, mits in voorraad, wordt binnen de week geleverd. Bestellingen met opdruk worden, tenzij anders vermeld in de orderbevestiging, in principe 2 à 3 weken na goedkeuring van de proefdruk geleverd. Bij afwijkende levertermijn wordt u steeds door ons verwittigd.

  • Welke verzendkosten zal ik betalen ?

    Welke verzendkosten zal ik betalen ?

    Voor bestellingen tot maximum 30kg en maximum 0,20m3 worden standaard € 15,00 verzendkosten aangerekend, voor levering aan één adres in België.

    Vanaf een bestelwaarde van € 1250 excl. BTW worden er geen verzendkosten aangerekend. U kan uiteraard ook zelf uw bestelling komen afhalen om verzendkosten te vermijden. U kan iedere dag (uitgezonderd op vrijdag) komen afhalen van 9u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00.  Afhaling gebeuren steeds op afspraak.

  • Hoe zit het met de betaling ?

    Hoe zit het met de betaling ?

    Al onze leveringen zijn netto-kontant te betalen na levering, tenzij anders voorafgaandelijk schriftelijk bevestigd. Er kan ook een voorschot gevraagd worden voor belangrijke bestellingen. Dit wordt vermeld op de orderbevestiging.  Bestellingen met voorschot worden pas uitgevoerd na ontvangst van dit voorschot.

  • Wat als ik een klacht heb ?

    Wat als ik een klacht heb ?

    Alle klachten betreffende de geleverde of afgehaalde goederen doet u best schriftelijk, en dit uiterlijk binnen de 3 dagen na levering of afhaling van de goederen. Alle klachten betreffende de fakturen moeten bij aangetekend schrijven binnen de 8 dagen na datum van de faktuur gebeuren. Eventuele klachten schorsen de betalingsverplichting niet op.

  • Kan ik een proefexemplaar bestellen ?

    Kan ik een proefexemplaar bestellen ?

    Wenst u zich te overtuigen van de kwaliteit van onze artikelen, dan kan u zeker een proefexemplaar bestellen. U kan dit doen door een mailtje te sturen via de contactpagina. U ontvangt een pro-formafactuur per mail, inclusief de verzendkosten. Na ontvangst van uw betaling op onze rekening worden de stalen onmiddellijk verstuurd met Bpost, samen met de officiële factuur.


   Aanmelden   |   Nieuwsbrief